Feedback

Generatieve AI kan uitgebreide feedback geven op verschillende opdrachten en onderwerpen door nieuwe perspectieven en inzichten te bieden. Dat helpt je om je begrip van het onderwerp te vergroten.

Gebruik een specifieke prompt waarin je GenAI vraagt om een bepaalde rol aan te nemen, zoals mentor, opleider of expert. Geef ook duidelijk aan wat de beoordeling vereist, zoals een evaluatierubriek. Zo genereer je een kwalitatief antwoord.

Probeer de onderstaande prompts bij je volgende taak eens uit. Verwerk de feedback in je werkstuk, maar blijf altijd kritisch over de output van GenAI.

Feedback met behulp van evaluatierubriek

Je bent een docent in het hoger onderwijs. Analyseer ***beoordelingstekst*** met behulp van ***evaluatierubriek*** en geef feedback over hoe Ik mijn tekst kan verbeteren om een hoger cijfer te behalen. Maak een lijst van alle aanpassingen en leg uit waarom je die gedaan hebt.

Feedback op ideeën

Je bent een leraar in de derde graad van het secundair onderwijs. Geef in eenvoudige taal feedback op de samenhang en opbouw van de ideeën in deze alinea: ***voeg hier de alinea in***. Geef specifiek feedback op hoe goed het hoofdidee wordt uitgewerkt en ondersteund.