Deze interactieve e-course werd ontworpen door Arteveldehogeschool en Odisee: dé co-hogeschool. De cursus bevat een gestructureerd interactief leerpad van ongeveer anderhalf uur waarin de student de basisprincipes en concrete toepassingen van generatieve AI leert kennen.

De doelgroep zijn studenten die starten met hoger onderwijs én leerlingen van de 3e graad secundair onderwijs. Wij willen deze groep studenten klaarstomen om generatieve AI zo nuttig mogelijk te kunnen gebruiken in hun verdere academische en professionele toekomst.

De zelfstudiecursus wordt gratis ter beschikking gesteld voor studenten, leraren en scholen. Zo willen wij ons steentje bijdragen aan een bredere bewustwording van de kansen, maar ook de uitdagingen, die deze technologie ons biedt. 

Het leermateriaal wordt verspreid onder een Creative Commons-licentie, aanpassingen maken is toegestaan. Bovendien bevat de e-course ook heel wat interactieve H5P-elementen, die kan je als leerkracht vrij hergebruiken in je eigen digitale cursus.